Det vackra vädret från helgen var som bortblåst idag, men så är det april och då ska det väl vara aprilväder med sol ena dagen och regn andra dagen.
I alla fall så kändes gårdagens trevliga fågeldag som ett bra avslut på helgen och det var lätta steg till jobbet. Runt lunch slog jag ett öga på vad som rapporterats in på svalan under förmiddagen och hittade ringtrast inte alls långt från skolan. Jag tog bilen och hoppades att den skulle vara synlig, men drog en nitlott. Bara björktrastar, men det var gott om trastar i farten så hit skulle jag i eftermiddag när jag slutade.
Eftersom jag slutar 14 på måndagar blev det en snabb sväng tillbaka innan jag hämtade Lilleman och den här gången så gick ringtrasten tillsammans med en rödvingetrast och käkade mask på fotbollsplanen. 2 årskryss i tuben samtidigt.
Efter att ha hämtat Lilleman for vi hem och hämtade kameran och sedan tillbaka till fotbollsplanen där ringtrasten fortfarande var kvar, men rödvingen hittade vi inte på en gång. Innan vi hunnit börja leta nåddes vi av rapporter om en ägretthäger i Asköviken, så vi kastade oss i bilen och åkte dit istället.
ägretthäger
 
Den stod långt bort, men fullt synligt vilket betydde 2 X för Lilleman inom en halvtimme. När vi ändå var där så passade vi på att årskryssa lite till. Rödbena och snatterand för Lilleman och snatterand för mig. Några spovar hittade  jag inte i regnet och ingen rördrom hördes, men vad gör det när man sett en ägrett och en ringtrast.
 


Kommentarer

Ett svar till ”Regn och rusk”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.