Igår när vi startade upp vår skogsmatning så hade vi givetvis en gissningstävling om vilken fågel som skulle bli den första matgästen.
Jag gissade på nötväcka och Lilleman på talgoxe. Båda kvalificerade gissningar då dessa två arter är ganska kavata och brukar vara bland de första och vanligaste gästerna vid fågelbord. Jag kände mig ganska segerviss eftersom jag varit på platsen ofta och då sett ganska många nötväckor.
Igår såg vi inga fåglar som tog för sig av buffén vi dukat upp på våra två besök. Idag vid lunchen var det heller inga matgäster, men när jag slutade jobbet och tog en sväng förbi så såg jag äntligen en fågel som vågade sig fram.
talgoxe
 
En talgoxe, så Lilleman vann tävlingen. Dessutom åt den på hans kotte.
Även om det inte kommit fram så många fåglar så känner jag mig riktigt nöjd med placeringen och det är riktigt många arter som rört sig och lockat i närheten när jag tittat till matningen.
Talgoxe, blåmes, nötväcka, stjärtmes, tofsmes, trädkrypare, koltrast, mindre korsnäbb, grönfink, bergfink, steglits, björktrast, korp, nötskrika, grönsiska, bofink.
Utöver dessa som jag noterat idag och igår har jag också hört eller sett domherre, talltita, bändelkorsnäbb och svartmes på samma ställe tidigare.
På onsdag ska jag ta med mig mina förskoleklassbarn dit och titta. Hoppas att det börjat dyka upp lite fler matgäster till dess.