Fler matgäster på besök

Idag var det skogsdag för mina förskoleklassbarn och eftersom min nya matning ligger i anslutning till den plats vi brukar vara på så packade jag med kamera och kikare och berättade för dem att jag bjudit in mina fågelvänner till vårt uteklassrum.
Lika bra att vänja fåglarna med att det kommer dit barn och för liv då och då och samtidigt kan en fågelmatning hjälpa mig att ge barnen känslan av att i skogen är man på besök hos de vilda djuren och där tar man det lugnt.
Första gruppen jag gick ut med var måttligt intresserad och de röjde på som vanligt, men vi lyckades se en blåmes som tog för sig av både talgbollar och kokosnöten, men den var inte så värst intresserad av att vara med på bild.
blåmes
Den andra gruppen var mer nyfikna på fåglarna vilket visserligen kan bero på att det var fler fåglar i närheten just då. Flera talgoxar som for omkring, men bara en som smakade lite frön och då var kameran nedpackad.
På lunchen gick jag ut själv och spanade lite och då var det dags för art nummer tre. En nötväcka som plockade solrosfrön ur margarinet jag smetat på stammarna.
nötväcka
 
På eftermiddagen fick jag sen SMS om att mitt paket från horto.se fanns att hämta på Hemköp. En 9-liters fröautomat som verkligen kommer att göra att jag slipper fylla på så ofta. Jag hämtade paketet på hemvägen och efter middag och skjuts till fotbollsträning åkte jag och Lilleman tillbaka till skogen och fyllde på med frön och hängde upp jumbomataren.
matningen
 
Flera nötväckor var på plats och åt av margarinet och osten vi spritt ut på stenar runt matningen. Dessutom flög en bändelkorsnäbb förbi och flöjtade ovanför våra huvuden.
 


Kommentarer

Ett svar till ”Fler matgäster på besök”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.