Jag tjatar vidare om min skogsmatning

Jag kan inte rå för det, men det är så roligt att se hur fåglarna undan för undan börjar upptäcka min skogsmatning, och så spännande att se om det dyker upp nya arter.
Igår kom blåmes och nötväcka dit och idag på lunchen var det riktigt bra trafik fram och tillbaka på talgoxar, nötväckor och en och annan blåmes. Nivån i jumbomataren hade sjunkit märkbart.
Men roligast av allt var att en stjärtmes vågade sig ned och smakade på en talgboll.
stjärtmes
 
Det var en grupp av dem där och de höll sig för det mesta uppe i tall och grantopparna, men en av dem gav sig ned en kort stund och jag hann inte med att fota den vid matningen, men efter ett tag kom en av dem ned på nära håll där jag satt och poserade fint på en gren.
Någon som vågar sig på en gissning på nästa art att dyka upp? Större hackspett har setts nära matningen och nötskrikor rör sig i området. Fast jag hoppas mest på lite skogsmesar som tofsmes, svartmes och talltita.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.