Vår nya skogsmatning

nymatning
 
Idag skjutsade vi iväg NPG och Felle till en fotbollsplan i Irsta, sen drog vi vidare ut i skogen vid mitt jobb där vi skulle starta vår nya skogsmatning.
Eftersom den nya stora fröautomaten fortfarande inte kommit fick vi starta med den lilla vi hade över hemma. Sen hade skatorna dragit iväg med talgbollshållaren hemma, så vi stannade till på Plantagen och köpte två nya.
matning
Tack vare de pinnsamlande ungarna på jobbet fanns det redan en bra pinne på plats som vi surrade fast mellan två tallar och hängde upp våra automater på. På Bauhaus hade vi dessutom hittat en pinjekotte dränkt i fett och fröblandning, men den hängde vi upp i en gran bredvid. 1 kg margarin med solrosfrön smetades in på tallarna och sen var matningen klar.
Fåglar fanns i närheten, så nu var det bara att vänta. Nätskrikor, nötväckor, talgoxe, blåmes och tofsmes hördes locka och en större hackspett födosökte i en torr tall i närheten, men under de 20 minuter vi stannade kvar var det ingen som lyckades hitta vår mat.
stjärtmes
På eftermiddagen tog vi med oss NPG och lite fika och gjorde ett återbesök. Fåglarna hade fortfarande inte hitta fram, men nu kom en flock på 5-10 stjärtmesar flygandes och höll sig i trädtopparna ovanför. Detta bådar verkligen gott.
Gissa var jag kommer att tillbringa mina lunchraster den närmaste tiden.
 
 


Kommentarer

Ett svar till ”Vår nya skogsmatning”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.