Dagens fågel: Duvhök

Jag hade ju tänkt mig att jag skulle hitta snösiskan som hänger ihop med gråsiskorna nere vid Lillåudden i Västerås idag efter jobbet. Det gick inte riktigt som jag tänkt mig. Tre gråsiskor hittades ganska omgående när jag kom dit, men det var också allt.
När jag stod och studerade dem noggrant så blev det lite liv på några kråkor och när jag kollade upp så kom duvhöken som är stationär vid lantmännens silo på en lite räd.
duvhökFoto: Inte jag utan en sån där fri att använda bild
Jag tog ett varv runt Lillåudden och vid en vassrugge hördes ett bekant lockläte. Två sävsparvar har tydligen bestämt sig för att övervintra där. Ingen raritet, men absolut ett roligt vinterfynd. Första januariobsen för mig tror jag.
Efter ett tag fick jag syn på ett gäng trastar och banne mig, var det inte en av dem som hade svart bröst. Pulsen höjdes en smula, men när jag fick in den i tubkikaren så visade sig det svarta på bröstet vara ett löv framför en helt vanlig björktrast.
Kände mig trots allt ganska nöjd med min lilla promenadrunda, men när jag kom hem såg jag på Svalan att en gråsiskeflock på runt 40 individer med en snösiska observerats en knapp timme innan jag kom dit. Surt sa räven men vi tar nya tag i morgon.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.