Jag ska inte börja blogga om en fågel om dagen, även om rubriken kanske antyder något sådant.
Nej det handlar bara om att det är nytt år och då får man kryssa lite varje dag.
gråsiskor
I
nte min bild
För mig var det vanlig arbetsdag och jag hade väl egentligen inga större förhoppningar på något årskryss idag. Matningen jag har i skogen vid jobbet erbjuder normalt inte några arter jag inte bockade av på min heldagstur i går.
Med lite tur kanske en flock korsnäbbar skulle kunna stryka omkring i skogen men det var ganska länge sedan jag såg eller hörde några.
Gråsiska hade jag förvisso sett på skolgården tidigare, men det var också ganska länge sedan och när skolgården var torr, så det hade fallit i glömska.
Därför var det ganska kul att mötas av en flock på upp emot 30 individer när vi kom tillbaka från vår skogspromenad efter lunchen.
En av individerna kändes dessutom lite ljusare och vad jag såg var övergumpen på den vit, men jag hade ingen kikare och kunde inte titta närmare på andra karaktärer för att säkert bestämma den till snösiska. I morgon följer både tubkikare, handkikare och kamera med för att om möjligt få en säkrare bedömning av alla karaktärer.
Annars har vi en snösiska nere vid hamnen i Västerås som jag om vädret tillåter tänkte ge mig på att hitta.