Trots att jag fågelskådat ganska intensivt de senaste åren har jag inte haft något larm, mer än vårt lokala här i Västerås. Lite snålt har det känts, med tanke på att alla delar med sig, så att jag har kunnat åka och ta del av andras larm.
För en månad sedan skaffade han som jag skådar mest tillsammans med larm och då kändes det verkligen som att jag skulle åka snålskjuts på honom så jag gjorde också slag i saken och betalade medlemskap i Club300 och skaffade BirdAlarm.
fjällgås_sv
Det är inte så ofta man upptäcker fåglar, så det blir nog mest att man tar del av andras larm, men idag hittade jag en fjällgås. (upptäckt igår men obestämd av min kompis) Så nu fick jag prova på att skicka ut ett larm.
Min morgon var riktigt trevlig ute på Trådarängarna. Den började med 50 sångsvanar som rastade och bland dem 3 mindre sångsvanar.
Efter ett tag hittades också 2 vitkindade gäss och vårens första ängspiplärka lockade strax utanför plattformen.
Som krona på verket hittade jag sen fjällgåsen och kunde bekräfta att det var just en fjällgås min kompis hade sett igår. Om det nu var just den fågeln, men det tror jag.