En riktigt dipparhelg för mig

Att dippa i fågelskådarkretsar är raka motsatsen till att kryssa. Det vill säga att åka iväg för att se en fågel men missa den.
Min absolut största dipp är när jag missade en bruntrast med några timmar på grund av ett snabbt ombokat möte på jobbet, och sen stod jag i flera timmar och frös och väntade.
Då var jag ganska ny på det här med att skåda på riktigt och det var mitt första drag, även om jag bara var där i efterdyningarna av draget.
(drag är när det upptäcks en fågel och den larmas ut och alla drar dit)
dippa
Fotot hittade jag på flickr
Jag åker sällan på arter där det är riktigt bråttom, utan brukar oftast försäkra mig så gott det går om att fågeln finns på lokalen innan jag ger mig iväg, så dippar på tyngre arter hör inte riktigt till vanligheten när det gäller mig, men det händer. Förra helgen stod jag i regnet vid Kvismaren och väntade på en orientseglare som aldrig dök upp.
Den här helgen var det dock dipp från början till slut känns det som. Det hela började i går när jag kom hem efter Felles fotbollscup och egentligen bara skulle ut och koppla av. Ett stort inflöde av vitvingade tärnor i hela södra Sverige gjorde att jag valde en lokal där det åtminstone fanns en liten möjlighet att hitta en sådan, så mitt val föll på Ladugårdsjön i Strömsholm.
Där var det ganska dött med fågel och bilvägen intill störde ljudbilden så jag bestämde mig istället för att ta en promenad på Jordmarken, men när jag satte mig i bilen pep mitt larm om en ägretthäger i Asköviken.
Den saknade jag på årslistan så jag åkte dit istället. Men när jag kom fram hade den flugit iväg. Jag han inte ens fälla upp stativet på tuben förrän lokallarmet pep igen. Nu var det 2 vitvingade tärnor i Frövisjön.
Raskt iväg för att få en chans på dem, men innan jag hunnit dit hade de tappats och troligtvis lämnat lokalen.
Idag skulle jag och Benjamin stanna hemma och NPG och Felle åka ensamma till Eskilstuna för fotboll. Då väcks jag av ett larm om en vitnackad svärta i Eskilstuna kommun. Närmare bestämt Hjälmaresund. En perfekt liten avstickare mellan matcherna om man hade följt med.
 


Kommentarer

Ett svar till ”En riktigt dipparhelg för mig”

  1. Profilbild för jocke

    Den där bilden ska jag skriva ut och klistra in i fågelguiden…Klockren ju.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.