Idag när jag kom ut på lunchrasten så sken solen på skolgården. Mesarna sjöng och snön gav nästan en känsla av dagsmeja.
Det fick mig att ge fan i att gå till min vintermatning utan jag valde istället att ta en promenad längs den slinga i skogen som jag senare på våren brukar räkna sjungande fåglar på under mina lunchpromenader.
Det var ganska skönt att gå där och lyssna när det i princip bara var mesar som sjöng.

 • 6 talgoxar
 • 4 blåmesar
 • 2 nötväckor

Blåmes
Slingan jag går är ganska intressant så här års. Det är vinter längs norrsidan av skogen och vår längs södersidan. Slingan går nästan i en åtta och det var bara längs den södra delen av skogen jag hade sjungande fågel.
På baksidan av den bergsknalle som ligger mitt i skogen var det helt tyst, men så fort jag kom ut på sidan av den så började fåglar locka och sjunga igen.
Utöver de sjungande fåglarna så hörde jag givetvis en hel del lockläten också.

 • 4 talgoxar
 • 7 blåmesar
 • 1 entita
 • 3 nötväckor
 • 1 grönsiska
 • 2 domherrar
 • 1 fjällvråk
 • 1 större hackspett
 • 2 grönfinkar

Den stora besvikelsen var att jag inte hörde någon tofsmes eller svartmes, men när jag gick hem för dagen kl 16 så satt svartmesen och sjöng i en av granarna vid skolgårdskanten.