Fåglar jag fotat – Ejder

Då var det dags att lägga bokstaven D bakom sig och blicka framåt. Först ut på bokstaven E blir ejder.
En fågel som minskat kraftigt, men ändå kan ses i rätt stora mängder efter våra kuster. En fågel som man med lite engagemang borde kunna få riktigt bra bilder på, men det engagemanget har jag inte. Är jag på en plats där det finns ejder så är det oftast något annat som fångar mitt intresse.
Bilden nedan tog jag när vi var med familjen till Bönans fyr utanför Gävle. Ett besök utan fågelintresse alltså. Färgerna var ganska grå och tråkiga den dagen, så jag gjorde bilden svartvit för ljuset var ändå rätt najs.

Ejder

Fotograferat vid Bönans fyr den 20/6 2015


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.