Fåglar jag fotat – Fisktärna

Fågelvärlden är full av kniviga artpar. D.v.s. fåglar som är så pass lika att man ofta måste kolla på små detaljer för att skilja dem åt. Är man van med båda arterna i sådana artpar så brukar man efter ett tag lära sig att känna igen skillnaden redan på jizzen*.
Fisktärna och silvertärna är ett sådant artpar. De är ungefär lika stora och ser ungefär likadana ut. En detalj som skiljer dem åt och som är bra att använda på sittande fåglar som man får en ordentlig titt på.
Fisktärnan har svart näbbspets. Den har också lite längre ben och känns en smula biffigare. Riktigt rutinerade skådare kan säkert rabbla upp fler karaktärer som skiljer dessa arter åt, men jag tycker att man kommer ganska långt med dessa.
Den här bilden tycker jag är bra för att visa det.
fisktärna2
Fotat vid Gräsörendbron i Luleå den 25/7 2013
*jizz = helhetsintrycket. Rörelsemönster, proportioner mm


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.