Det går bra för Benjamin nu

Benjamin börjar så sakta närma sig 300 fågelarter i Sverige. Efter en lite småtrög inledning av året med endast ett kryss (lunnefågel) de fyra första månaderna så följde 4 kryss i maj. Under vår vistelse i fjällen hängde han in fjällripa och igår när vi var på väg hem från Idre kom ett larm om en rödhuvad törnskata vid Fysingen.
Vi bestämde att vi skulle åka dit idag om den var kvar och strax innan klockan sju i morse kom det första larmet.
Det var en lite småtrött och grinig son jag försökte få liv i och hade vi inte bestämt i går att vi skulle åka, så hade han nog vägrat helt. Men jag fick i honom lite frukost och sen bar det av.
När vi kom fram stod det en del skådare under skärmtaket vid Ströms Café och fågeln hade larmats ganska nyligen, men de hade inte sett den. Troligtvis hade den larmats av de skådare som stod längs en mindre väg på andra sidan åkrarna.
Vi behövde dock inte vänta så länge, för strax efter att vi fått upp våra tubkikare så ropades den ut. En kort obs som ingen av oss han på, men den var där och nu handlade det bara om att vara alert.
rödhuvad  törnskata2
Nästa gång den dök upp så fick åtminstone jag en glimt av den, men det var Benjamin som skulle kryssa och han missade den, men det var en kortvarig frustration från honom, för snart dök den upp igen och satt mycket synlig på en stolpe och sen bytte den plats till ett träd där den satt en längre tid. Vi hann till och med fota den genom tubkikarna. Inga mästerverk till bilder, men likväl var det en bild.
Fysingen och Ströms mad börjar bli en riktig hot spot för Benjamin. Detta var hans tredje kryss där. Tidigare har han kryssat citronärla och tuvsnäppa där.
Själv får jag nöja mig med två kryss där. Tuvsnäppa och citronärla. Rödhuvad törnskata hade jag sen tidigare från Hjälstaviken. En ungfågel som knappast var någon skönhet. Den här var desto snyggare även om det inte framgår av de bilder vi fick av den.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.