Fåglar jag fotat – Fjällripa

Mitt första foto av en fjällripa kunde inte komma mer lägligt. Bara några dagar och inlägg innan jag kom fram till arten i min alfabetiska ordning jag lägger upp dessa bilder i.
Min första fjällripa som jag såg minns jag inte riktigt, men det var precis som denna på nipfjället jag såg den, tillsammans med min mormor och resten av familjen.
Annars brukar jag räkna en ripa jag stötte på långfjället som mitt kryss av arten. Jag var 14 år och var ute och vandrade med min mamma och pappa när den plötsligt flög upp mitt framför mig. Om jag gick och dagdrömde så väcktes jag abrupt ur min dröm och jag var nog ganska glad att jag redan hade gjort mina behov.
fjällripa
Fotograferad på Nipfjället den 27/6 2016


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.