Fåglar jag fotat – Fjällgås

Nu har jag rört till det med bokstavsordningen, men det måste varit fjälluften som fick mig lite ofokuserad. Fjällgåsen skulle givetvis ha kommit före både fjällpipare och fjällripa som dessutom också kom i fel ordning. Men nu ska det bli rätt efter denna.
Fjällgåsen är vår minsta och mest sällsynta gås. Extremt sällsynt, näst intill utrotad faktiskt. Av den lilla spillra som fortfarande finns kvar av populationen så rastar en hel del av dem i Hjälstaviken och där kryssade jag den. För några år sedan hade vi dessutom en i Västerås som jag lyckades fotografera.
fjällgås
Svagt morgonljus och ganska långt avstånd den 22/3 2014 på trådarängarna.
Min första fågel som jag larmade på Bird Alarm.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.