Fåglar jag fotat – Grågås

Profilbild för johankarlsson

Det blir mycket grått en tid framöver. Grågås förekommer i stora mängder i de våtmarker jag gärna besöker. En art jag borde kunna ha en hel del bra bilder på, men så är inte fallet. Dels är den så vanlig att jag sällan lägger så mycket tid på den. Jag konstaterar att de finns där och sen är jag nöjd. Dels är de sällan riktigt nära. De föredrar att stå på någon åker en bra bit ut, eller ligga mitt i vattnet. Ofta långt från fågeltorn och plattformar.
grågås
Det kanske inte är så konstigt att en av få bilder jag känner mig skapligt nöjd med på grågås är en övervintrande fågel. Då är de inte lika vanliga och övervintrande fåglar accepterar människans närhet mer än under sträck- och häcktid.
Fotograferad vid Lötsjön i Sundbyberg den 3/2 2013

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.