Fåglar jag fotat – Gulhämpling

Första gången jag och Benjamin var till Öland och skådade så fanns det en gulhämpling vid Kungsgården på Ottenby. Vi hade så mycket annat att upptäcka och fascineras av så vi valde bort den. Den häckar ju ändå i Sverige och förr eller senare kommer man ändå att springa på en resonerade vi då.  Nästa år vi var där såg vi inga rapporter om gulhämpling och året därpå var det samma sak, tills en morgon då det plötsligt larmades en sjungande vid Ås vandrarhem.
Men när vi drog dit hörde vi bara starar.  Senare på eftermiddagen hade stararna försvunnit och då hörde vi äntligen en gulhämpling sjunga. Men vi såg den aldrig. Det fick vi vänta med ett år till.
gulhampling
Fotad vid Beijershamn den 16/5 2016 som ett sista stopp på väg hem.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.