Gråsiskan är en söt vintergäst hos oss i Västerås. Vissa år dyker de upp i stora mängder för att vara riktigt svåra att hitta ett annat år.
Som liten undrade jag var fåglar likt gråsiska, domherre, sidensvans m.fl. höll till på sommaren. Flyttfåglar kände jag givetvis till, men att fåglar flyttade till oss under vintern kändes udda. 
gråsiska

Den här bilden är jag riktigt nöjd med. Det enda som stör är att den sitter på en metalltråd. Vi hade varit och skådat gäss en lördag mitt i mars. Vid parkeringen dök det upp en flock siskor och jag skickade upp kameran lite snabbt och tog några bilder. Varför jag minns att det var en lördag beror på att jag skulle på uggleexkursion senare på kvällen. Tyvärr tog jag fel på tiden, så när jag kom hem ringde han jag skulle ha exkursionen tillsammans med och undrade var jag var.
Vi kan säga som så att mitt kaffe som jag alltid brygger i pressbryggare, blev ganska svagt den kvällen.
Fotat den 15/3 2014 vid Trådarängarna utanför Västerås