Fåglar jag fotat – Halsbandsflugsnappare

Första året vi for till Öland så var halsbandsflugsnappare en av våra målarter. Då hade vi ingen vidare koll på lätet och att kuta omkring och leta på måfå var inte det lättaste. Vi skådade på de vanliga lokalerna först, men en dag avsatte vi till att leta efter halsbandsflug och då åkte vi till Arontorps naturreservat där den rapporterats in som häckande. Dessutom med en ganska bra beskrivning på svalan.
Vi hittade platsen och den sjöng för fullt. Vi kröp fram till en stenmur och turades om att fota. Benjamin fick riktigt bra bilder på en gång, men mina blev suddiga, hur jag än försökte. Efter ett litet tag upptäckte vi ett grässtrå som var i vägen i min riktning. Jag flyttade mig en halvmeter och fick genast bättre bilder.
halsbandsflugsnappare
När vi sedan kom hem och tittade igenom bilderna som vi tagit så kom Felicia med sin kamera och visade sina bilder. Döm om vår förvåning när hon hade en bild på en halsbandsflug som hon tagit i stationsträdgården på Ottenby första kvällen.
Fotad i den 11 maj 2013 i Aronstorps naturreservat.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.