Fåglar jag fotat – Jungfrutrana

Jungfrutrana måste man prata tyst om när Benjamin är med. Jag kryssade nämligen denna utan honom och dessutom tillsammans med NPG.
Han skulle upp till sin kusin i Gävle och vi hade skjutsat honom dit när larmet kom om en jungfrutrana i Frövisjön. Vår hemmalokal. Vi stannade och fikade lite vänligt, sen sa vi tack och adjö och lämnade honom hos kusinen.
När vi kom tillbaka till Västerås tyckte NPG att jag kunde släppa av henne hemma först, trots att Frövisjön ligger norr om stan, bara en kort avstickare från Rv 56 från Gävle. Aldrig i livet tänkte jag och svängde av.
När vi väl kom fram och hon fick se alla bilar och allt folk som kommit dit för att titta på den rara gästen skakade hon på huvudet och undrade om vi fågelskådare verkligen var kloka. Men sen fotade hon fågeln genom tuben för glatta livet och instagramade direkt om sitt X.
jungfrutrana
Fotad den 12 juni 2014 vid Frövisjön


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.