Fåglar jag fotat – Kaspisk pipare

Den första kaspiska piparen i Sverige upptäcktes av en slump av skådare utan larm, så det tog ett tag innan upptäckten spreds. Själv hade jag jobbat och skulle på möte med fågelklubben på kvällen när den upptäcktes. Det fanns ingen möjlighet för mig att åka och titta på den innan det blev helg, så det var några nervösa dagar på jobbet. Lördagen kom och jag hade ingen som ville följa mig. Inte ens Benjamin, vilket han ångrar än idag.
När jag väl kom fram så var det inte svårt att hitta fågeln, eller rättare sagt alla som stod och tittade på den. Men resan dit var jobbig. Jag åkte tidigt och första larmet kom inte förrän jag passerat Strängnäs på väg mot Mörkö i Södertälje.
kaspisk-pipare
Fotad på Mörkö den 29 mars 2014


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.