Idag räknar jag fåglar

Den här vintern har mitt fågelmatande varit ytterst sparsamt.  Dels har de milda temperaturerna gjort det lite småtråkigt. Fåglarna hittar mat på andra ställen och behöver inte söka sig till matningar i samma utsträckning. Dels har min egen tomt blivit sämre sen grannen sågade ner sina äppelträd och ett gäng buskar.

I alla fall så pågår just nu Sveriges största fågelräkning. Vinterfåglar inpå knuten.
Själv åker jag ut och räknar fågel på en mer offentlig matning vid Ekliden på Rönnby.
Där står jag med några andra fågelintresserade och allmänheten är också välkommen att besöka och störa oss.
Jag skriver några rader om hur det gick i kväll, eller så skriver jag det på Västmanlands Ornitologiska Förenings hemsida.
 
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.