Skogssnäppan har börjat segla upp som en liten favorit bland vadarna. Den har lite integritet och känns självständig. På rastlokaler så håller den sig oftast för sig själv under sträcktider. grönbenor, gluttsnäppor och alla calidrisvadare födosöker för det mesta tillsamman på vadarbankarna. Men skogssnäppan ses mer utspridd i utkanten av dessa lokaler.

Att den sen håller till i skogen under häckningen och kan hittas i de flesta skogar där det finns lite öppet vatten i form av kärr gör den också lite roligare.

Jag har hört skogssnäppa i skogen vid mitt jobb, men de har aldrig stannat kvar och häckat vad jag vet. Det är ju en och annan unge som springer runt där i skogen om våren så jag förstår dem.

Jag har väl aldrig lagt ner någon tid på att få ett foto på skogssnäppan och aldrig haft något riktigt bra läge, så den bästa bild jag har på den är denna från Frövisjön.

Det kanske är dags att hitta någon bra lokal och försöka få någon bättre bild.