Äntligen en förenkling för mig

Jag gillar verkligen funktionen med Utvald bild i WordPress. Det gör att jag kan välja vilken bild som ska synas om jag eller någon annan delar en länk på t ex Facebook eller Twitter.

Tyvärr verkar de flesta som skapar teman tycka att den Utvalda bilden ska visas högst upp på varje inlägg och överst i alla flöden. Jag delar inte deras syn på det hela. Jag vill lägga in bilder där jag vill i texten, så att det passar in när man läser texten.

En del teman ger mig möjlighet att välja om den utvalda bilden ska visas eller inte och det gillar jag, men inget tema jag gillat har haft den funktionen. Hemmingway som jag använder nu ger mig inte den möjligheten.

Därför har jag varit tvungen att gå in i koden och leta upp raderna som styr detta och varje gång det kommit en uppdatering av temat har jag fått göra om denna procedur.

Det är en engångsgrej och inte så jobbigt, men likväl är det störande och jag är inte så bevandrad med PHP att det är en enkel procedur. Jag får köra lite på chans och testa mig fram och tillbaka. Någon gång har jag verkligen fuckat upp allt.

Därför blev jag idag jätteglad när det kom en uppdatering till temat och det visade sig att jag bara behövde plocka bort en enda rad för att få bort visningen av den utvalda bilden längst upp på alla artiklar och i flödet.

Två // var det enda som behövdes.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.