Nu har de flesta fåglarna anlänt även om det kommer att fyllas på med fler individer ett tag till. Det är en hektisk tid både för fåglar och fågelskådare nu och som vanligt önskar jag mig verkligen fler timmar per dygn nu när den frivilliga sömnlöshetens tid infinner sig.

Jag har lite planer och tror att jag lyckats få de flesta pusselbitar på plats inför en händelserik och spännande sommar.

Inventeringar

Jag har en punktrutt och tre sjöfågelrutter att inventera från mitten av maj till början av juni. Med tanke på allt annat jag ska hinna med så undrar jag hur jag tänkte när jag valde att köra 3 sjöfågelrutter. Den första är redan avklarad och den andra tänker jag genomföra i morgon bitti innan jobbet. Sen hoppas jag hinna kila in den sista nästa tisdag när jag börjar sent.

Öland

Jag hade planer på att åka till Öland under kristi himmelsfärd i år, men eftersom jag blev invald i BirdLife Sveriges styrelse så fick jag boka av det för att delta på ett styrelsemöte. Men jag skulle introduceras i styrelsearbetet och på kansliet innan så nu till helgen åker jag till Öland för att träffa ordförande och föreningsanställda. Lite tid för skådning under lördag och söndag kommer jag också att hinna med.

Gotland

Kristi himmelsfärdshelgen kommer styrelsen i BirdLife Sverige att åka till Gotland för styrelsemöte. Men vi kommer också att skåda en del så det ska bli kul. Jag har varit på Gotland två gånger. En skolresa i sexan och ett arbetsrelaterat besök över två dagar i november för några år sedan. Så att få åka dit och skåda ska bli riktigt kul.

Härjedalen

Nu har vi bokat boende under första veckan på semestern då vi åker upp till Mittådalen och räknar med lite kvalitativ fjällskådning på Flatruet. Fjällpipare, ripor, labb och dubbelbekasin står på önskelistan.

Ringmärkning

CES-säsongen pågår hela sommaren så vi måste vara hemma och märka fåglar också. Själv märker jag inget, men jag är en hejare till ringmärkarassistent som gladeligen sköter allt runt omkring. Plockar fågel, för protokoll och håller koll på statistiken.

Exkursioner och guidningar

Onsdagkvällar i maj och juni är vikta till Hässlöpromenader här hemma i Västerås och senare på sommaren kommer vi att räkna sträckande fågel vid Kvicksund på onsdagkvällarna.

Sensommaren kommer dock att ge mig lite lugn och ro innan höststräcket kommer igång på allvar och gör att jag måste vara på tårna för eventuella rariteter som larmas.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.