Fåglar jag fotat – Trana

Jag har ett litet problem med min bloggserie om fåglar jag fotat just nu.

Många av de bilder på fåglar jag fotat ligger i min gamla dator. När jag bytte dator kopierade jag dem till en extern hårddisk för att lättare komma åt dem när jag ville komma åt dem från den nya datorn.

Problemet nu är att jag råkade tappa den hårddisken i golvet och sen dess kommer jag inte åt dem och den gamla datorn är så seg att jag inte har någon större lust att starta upp den och blogga från den.

Jag är i alla fall på T och bilder på tranor hade jag redan publicerat på bloggen. Just denna trana är en bekanting vid Frövisjön som återkommer år efter år. Den märktes som unge i Svartådalen 2006 och har gjort häckningar och häckningsförsök vid Frövisjön åtminstone sen 2013.

Någon vidare bra förälder verkar den inte vara för den misslyckas allt som oftast med sina häckningar. Den har setts med små ungar flera gånger, men vad jag vet har ungarna aldrig blivit flygga.

Om den är lika trogen sin vinterlokal som den är sin sommarlokal så är den just nu i Extremadura, spanien. Eller åtminstone på väg dit. Där har färgringen lästs av tidigare.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.