Baltimoretrupial

Med god chans på en trippel idag (baltimoretrupial, blåvingad årta och trädgårdsträdkrypare) startade vi yrvakna och hoppfulla klockan 3 på natten för att vara nere i Förslöv så tidigt som möjligt.

Snöoväder från Jönköping till Markaryd gjorde att det tog längre tid än planerat att ta sig ned, men hellre lite sent än inte alls.

Väl nere så öste regnet ner och vi hoppades på ett snabbt kryss. Swishade för parkering och begav oss till matningen där den var larmad. Där hade den precis flugit iväg. Vi stod där ett tag innan vi blev för rastlösa och började dela upp oss. Benjamin meddelade efter sin utflykt att det fanns en fin matning bara runt gathörnet. Så när det var min tur att gå en runda började jag där och då satt den där.

Regnet och det faktum att det fanns en blåvingad årta att hänga in också gjorde att vi nöjde oss med en ganska kort men riktigt fin obs av den rara fågeln.

Väl vid Lunds reningsverksdammar blev det en ganska rejäl promenad runt dammarna med gott om fågel att spana av, men ingen blåvingad årta så långt ögat kunde nå. Trevlig lokal dock och vi kunde räkna in hela 13 smådoppingar och gott om andra skådare att prata med.

Efter ett långsamt varv runt dammarna gav vi upp och åkte in till centrala Lund och letade efter den trädgårdsträdkrypare som larmats där under dagen.

Ganska kul att gå omkring utanför domkyrkan och stirra upp i träden med kikare. Två lokala skådare dök också upp och en och annan flanör lär väl ha undrat vad vi höll på med. Till skillnad från den blåvingade årtan så visade sig dock trädgårdsträdkryparen.

En riktigt bra dag med ett kryss och ett årskryss på ttk för mig och Benjamin. I morgon jobbar vi vidare och hoppas på fler årskryss innan vi åker hemåt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.