Dag två på slutspurten

Efter en gristidig uppgång somnade vi före 21 igår kväll och jag sov som en stock hela natten. Dag två på vår resa skulle vi tillbringa i Halland var det tänkt. Med en liten brasklapp för ett eventuellt larm om blåvingad årta från Lund.

Trots att vi skulle vara i Halland så startade vi morgonen vid Torekov. Lite svaga förhoppningar om någon havsfågel som dröjt sig kvar efter blåsten för några dagar sedan. Men för tre inlandsskådare är det inte lätt att hitta några guldkorn vid kusten. En pilgrimsfalk som kom flygande lågt över havet var väl det bästa fyndet bland vågorna.

Annars kunde vi njuta av toppskarv som vi inte har hemma och skärpiplärkor som vi inte har gott om hemma.

Regn och rusk och men inte så värst kalla vindar, men eftersom det ändå var ganska fågelfattigt bortsett från toppskarvarna så valde vi att omgruppera. Vi satte oss i bilen och funderade på Galtabäck eller Varberg men när vi kom till Båstad bestämde vi oss för att börja vid Skummeslövsstran för att kolla på svärtor och sjöorre som övervintrar i stora mängder i Laholmsbukten.

En liten favorit i Halland och nog hittade vi svärtor allt. Mängder av dem men även här kom det regn och förstörde allt det roliga och vi satte oss i bilen igen. Mot Varberg och Getterön och sen hem via Skövde för att försöka på en Hökuggla som rapporterats den senaste veckan.

Innan vi kom fram till Varberg insåg vi att vi troligtvis inte skulle hinna till Skövde innan det blev mörkt så vi fick bestämma oss och bestämde oss dumt nog för att ge hökugglan en chans vilket vi givetvis inte lyckades med. Vi fick inte mycket tid på oss där och strosade runt i orådet utan att hitta någon uggla, men en ganska stor gråsiskeflock med en snösiska i kunde jag glädja mig åt.

Trots dipp på blåvingad årta och hökuggla så var det på det stora hela en riktig trevlig tvådagarstur ner till södra Sverige. Det känns inte riktigt som vinter där utan mer som något mellanting mellan höst och vår.

Ett nytt kryss och ytterligare ett årskryss är jag riktigt nöjd med så här i elfte timmen.

Två dagar kvar och jag och Benjamin har fortfarande förhoppningar om fler arter på årslistan så förhoppningsvis kan det komma ytterligare ett inlägg om årskryss.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.