Flytthjälp idag

Idag flyttade min dotter hemifrån. Hon flyttar till ett nybyggt hus vid Notudden här i Västerås. Eftersom det är nyproduktion är det många som flyttar in där just nu och hon fick inte själv välja när hon flyttade in utan hade hisstid idag mellan 16-18.

Givetvis hade vi sådan tur att just idag hade hon också tid för opponering av sin uppsats på universitet. Hon blir färdig förskollärare nästa vecka. Så det blev jag och NPG som fick packa ur hennes rum och hämta beställningen av möbler på IKEA.

NPG hade hyrt skåpbilen och enligt kontraktet var det bara hon som fick köra, så jag fick snällt sitta shotgun och försöka undvika att luta mig fram för att hålla koll i backspegeln eftersom jag då skymde den för henne. Attans vad svårt det var.

Med en stor skåpbil till hands passade vi på att rensa lite i garaget samtidig. Oj vad mycket kul vi hittade. Små barncyklar, gamla datorchassin en elgräsklippare utan sladdd och en herrans massa tomma fågelmatshinkar. Nu kan vi snart ha dans i vårt garage. Vinterdäcken till lilla blå som vi skrotat lämnade vi kvar eftersom jag med en dåren envishet påstod att man inte får lämna bildäck på återbruket. Jag hade fel!

Strax innan tre slutade Benjamin skolan och vi drog ner på stan. Erika skulle träna en snabbis och jag tog en promenad längs svartån. Då ringde Felle och sa att hon var klar så hon mötte upp mig och sen kom Benjamin och vi promenerade tillsammans ned längs Svartån, igenom Vasaparken till Mimertorget. I Vasaparken årskryssade vi stenknäck och uppe vid Stadsparken hade vi en sparvhök. Det fick bli vår fågelskådning idag.

Klockan 16.00 började Felles hisstid och kl 17.00 var den sista kartongen uppe i lägenheten. Bra jobbat tycker jag. Sen började ett skruvande och rivande och slitande för att få matbordet på plats så att vi kunde käka pizza.

Utsikten från hennes balkong var det som imponerade mest på mig. Jag måste dit igen när det är dagsljus.

13:e våningen med utsikt över hela Västeråsfjärden är inte helt fy skam. Utsikten är dessutom västerut så hon kommer att få vackra solnedgångar. En riktig instagrambalkong vill jag lova.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.