Listor från 2022

Inspirerad av ett inlägg på facebook där medlemmar i en grupp uppmanades att lista sina 10 bästa arter från förra året satte jag ihop en egen lista.

Kryss smäller givetvis högt, men jag har också tagit i beaktning hur ovanlig arten är och lite hur obstillfället var. Större skrikörn var kryss, men slår ändå inte rubinen och Jaktfalken eftersom den förstnämnda var en rent mytisk fågel och den sistnämnda var ett ädelkryss.

 1. Baltimoretrupial
 2. Rubinnäktergal
 3. Sibirisk piplärka
 4. Jaktfalk
 5. Större skrikörn
 6. Rosenstare
 7. Citronärla
 8. Tajgablåstjärt
 9. Trädgårdsträdkrypare
 10. Aftonfalk

Passade på att sätta ihop en lista för Västmanland också, men där räckte det med 5 annars hade jag fått börja välja bland arter jag observerar varje år och även om arter som busksångare och vassångare är ganska ovanliga så är de inga rariteter för mig. Vit stork börjar bli vanligare här under flytt, men ett ny art i Asköviken är alltid något extra.

Västmanland

 1. Lundsångare
 2. Brun glada
 3. Tuvsnäppa
 4. Brandkronad kungsfågel
 5. Vit stork

Ett ganska knapert år med rariteter i Västmanland måste jag säga så jag hoppas på ett bättre 2023


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.