Resultat deltävling 2

Återigen stor deltagande i vår fågelmello. År två lyckades dock inte få till det den här veckan, men trots det så blev det fler röster än förra veckan. 366 röster totalt från förskoleklass ända upp till våra äldsta i år 4.

Inledningsvis såg veckans omgång jämn ut när resultaten började rulla in till mig. De yngre eleverna kanske uppskattar att ha obegränsat antal röster och strör sina röster mycket. Vi får se om det blir färre röster från förskoleklassingar och ettor under omgång 3 och 4. När många röstar på många så blir det faktiskt lite omvänt, man kan påverka genom att inte rösta.

I alla fall så har vi två bidrag som går vidare och trots den jämna inledningen så var det en art som stack ut genom att få flest röster i alla klasser.

Rörsångare

Direkt till final med 84 röster. Kul men oväntat. Tar man cykelvägen från Björnöbron ut mot Gäddeholm är rörsångaren en riktig karaktärsfågel. Men ju närmare Gäddeholm man kommer blir den mer sparsam. Den gillar ju vassrika miljöer. Jag kommer dock troligtvis att kunna bjuda våra elever på rörsångarens sång i vår eftersom de finns i dämmet i närheten av skolan.

Gärdsmyg

Den lilla fågeln med den stora stämman gick till andra chansen. Hörs mest och när man ser den är den kvick mellan buskar och rishögar. En liten flygande köttbulle. Kanske var det just den beskrivningen som våra elever föll för, men jag hoppas att de också uppskattar dess sång. En annan sång jag kommer att kunna bjuda på under våren. Gärdsmyg stannar i ganska stor utsträckning kvar här på vintern och det går att hitta dem ganska nära skolan och snart börja de sjunga.

Veckans joker som får en chans att komma till andra chansen blev trädpiplärka som kom på tredje plats.

På söndag släpper jag nästa deltävling av vårt fågelmello och där kommer vi att få stifta bekantskap med några välkända fåglar. I den gruppen möts bland annat Sverige och England kan jag avslöja som en liten hint.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.