Idag hade jag tänkt…

…att påbörja min nya bloggserie där jag skriver om olika fågellokaler jag besökt och besöker.

Tyvärr så har det kommit en uppdatering av WordPress som jag givetvis installerade. Med uppdateringen kom också ett nytt tema. Twenty-Twenty-Four.

Självklart måste jag då testa det temat och det såg bra ut. Det brukar vara en del att pilla med när man byter tema för att få sidan att visas just precis så som jag vill, så jag bytte snabbt tillbaka.

Problemet var att jag aldrig varit riktigt nöjd med utseendet jag haft. Det funkade bra i mobilen, men på datorn fanns det en del friktion mellan mig och hur sidan visades. Med det nya temat saknades den friktionen, så jag bytte tillbaka till det nya igen och sen började jag pilla.

Ett ypperligt tillfälle att lära mig mer om hur blocken och mallarna fungerar så nu har jag lyckats skapa en egen mall för sidor jag vill visa i fullbredd. Mest bildvisningssidor. Jag har också mixtrat med förstasidan och fått till en skapligt harmonisk förstasida tycker jag.

Samtidigt som jag pillat med sidan har jag funderat på upplägget när jag ska skriva om olika lokaler.

Jag har ju beskrivit och skrivit om lokaler tidigare som t ex om Mjölkuddstjärn i Luleå. Men att genomgående beskriva varje lokal på det sättet känns lite överambitiöst. Det ska inte bli någon fågellokalguide. Det finns redan på Svenska fågellokaler och det har skrivit mängder av böcker om fågellokaler.

Jag ska skriva enkelt och från mitt eget perspektiv. Likt mina månadsrapporter tänker jag blanda anekdoter från lokalerna med fakta om hur många arter jag sett på lokalen om jag för lista på just den lokalen och även räkna upp kryss jag fått på lokalen.

Vi får se hur det blir. Nu ska jag skåda fågel genom mitt vardagsrumsfönster och jobba lite på tomtlistan och fågelbordsskampen i Västmanland.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.