Här skådar jag

Jag behöver ju en liten morot för att få ändan ur vagnen och blogga. Min bloggserie ”Fåglar jag fotat” fick mig att fortsätta trots att jag inte alltid var motiverad.

Jag vill ju fortsätta, eftersom denna blogg fungerar lite som min egen krönika. Jag samlar inte foton i album och skriver dagbok och lyckas aldrig använda almanackor gjorda av papper.

Nu har jag kommit på något nytt att skriva om som kan ge mig ytterligare en morot och även rota lite i mitt minne från tidigare fågeläventyr och ge mig anledning att blogga när jag är på nya äventyr.

Jag tänker skriva om olika fågellokaler jag besöker.

Exakt hur jag tänker lägga upp det har jag inte klart för mig än, men jag tänkte börja med platser nära mig som jag besöker ofta och sen vidga cirkeln.

En del platser besöker jag ofta och sen har jag givetvis en hel del lokaler jag bara besöker sporadiskt och också flera platser jag bara besökt en gång. Då oftast i samband med att någon ovanlig fågel dykt upp.

Jag får helt enkelt kolla i backspegeln här på bloggen och på artportalen var jag skådat genom åren.

Men jag kommer alltså att börja med lokaler jag besöker frekvent nu.

Först ut blir Råmarbo dämme. En lokal som är ganska okänd för de flesta, men det är den lokalen jag besöker under mina lunchpromenader.

Håll utkik här på bloggen så kommer det förhoppningsvis nya inlägg lite oftare framöver.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.