Resultat deltävling 3

Vi har ett resultat i den tredje deltävlingen av vår fågelmello. Det var riktigt jämt och fram till sista klassen lämnat in sitt resultat kunde 5 fåglar vinna deltävlingen.

Två arter hamnade faktiskt lika så jag frågade först min son, vem av dem som borde gå direkt till final. Men sen kom jag på att jag faktiskt kan skicka båda direkt till final och sen blir det bara en av de som tävlar i Andra Chansen som går till final.

Vinnarna är…

Berguven med sitt dova och spöklika hoande väckte uppmärksamhet och uppskattades av eleverna.

Gärdsmygen är år efter år populär. Jag tror att min jämförelse med en flygande köttbulle har betydelse här, för det är något våra elever kommer ihåg och tycker är roligt. Bland tvåorna som jag jobbar med har flera elever frågat om köttbullen ska vara med i år.

Andra chansen måste ju fyllas så dit skickar vi Trädlärka som bara var 2 röster efter gärdsmygen och berguven. Joker från denna deltävling blir rödhaken.

Nu ser vi fram emot den sista deltävlingen där jag kastat in en art som är ganska osannolik att hitta i närheten av Gäddeholm, men som jag tror kan gå rätt långt. Vi får se.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.