Trädgårdsfredag

Trots att jag försöker automatisera det mesta och drömmer om den arbetsfria trädgården, accepterar jag att jag måste se över ägorna då och då för att lyckas nå mitt mål.
En bra start på arbetet i trädgården brukar vara något av alla dessa gemytliga trädgårdsprogram. Varför ska det bli så mysigt och gemytligt så fort det ska odlas i TV?
I alla fall upptäckte jag Trädgårdsfredag och med det har SVT lyckats överträffa alla andra odlingsprogram. Programmet inspelat på ett solglimmande österlen, påminner om timotejreklamen från slutet av 70-talet, med en trädgårdsmästare (Gustav Mandelmann) som får Ernst att kännas som en betongunge.

Nej jag håller med Livat På Landet, Råpräktigt och ekologi-pretantiöst. Synd om Pernilla Månsson Colt som faktiskt är sådär lagom nyfiken och amatörmässig att identifiera sig med. Hade jag varit i hennes kläder hade jag kastat ut trädgårdsmästarjäveln och odlat mina rabaraber själv.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.