Undvik seminarium så slipper du Shell

I morse hittade jag inte mitt tågkort och hade svettigt bråttom till jobbet så jag var nog inte världens bästa tågkortsletare heller, så jag tog bilen till jobbet. När jag åker bil får man chans att lyssna på radio P1 med mängder av nyhetssändningar både till och från jobbet.
Oljefat Shell
Morgonens nyhet var att Sofia Arkelsten bjudits in till ett miljöseminarium och bjudits på resan av arrangören och genast förfasas folk över det hemska i att en politiker bjuds på resan. Mona Salin tycker att det handlade om fruktansvärt dåligt omdömme och visst stämmer det, men inte att bli bjuden på resan av en arrangör.  Där håller jag helt klart med Arkelsten. Det är väl inget konstigt med det.
Nej det dåliga omdömmet handlar om att välja att åka på ett miljöceminarium arrangerat av Shell – en av världens största miljöbovar.
Det är ju som att gå på en hälsokostmässa arrangerad av McDonals, eller ett mångkulturellt möte av Sverigedemokraterna. Klart man måste fatta att det ligger en hund begraven när tjuvar och banditer vill prata om hur man bekämpar brott.
Att ett oljebolag sysslar med miljöfrågor må vara en fin gest men om de verkligen brydde sig så mycket om miljön så kunde de ta sina oljemiljarder och satsa dem på alternativa bränslen istället för att låtsas att olja skulle kunna vara miljövänligt.
Att delta i ett sådant jippo är verkligen ett tecken på dåligt omdömme och därför borde Arkensten få skäll, men det alla är upprörda över är att hon bjudits på resan till seminariumet, vilket jag som sagt inte alls tycker är ett dugg konstigt.
… tågkortet låg förresten där det skulle ligga så i morgon blir det miljövänlig resa till jobbet för min del.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.