Kanske en Kungsörn

Jag och Gidde var på en trevlig Rovfågeltur med VOF igår, trots att det inte blev så mycket Rovfågel. En Havsörn och en Fjällvråk blev det. Sen lyckades vi hitta Strömstarar och Varfågel i Svanå samt Nötkråka och de gamla vanliga mesarna vid Skillbergs vintermatning.
Havsörn
Jag hade lovat Lilleman att ta med honom vid ett senare tillfälle eftersom jag var en smula tveksam på om han skulle orka med en heldag. Därför tog vi ungefär samma runda idag och lyckades faktiskt en smula bättre. Fjällvråk och Havsörn (Bilden ovan) vid Bocksjön och ytterligare en Örn uppe vid Skillberg. Den Örnen flög över vägen när vi satt i bilen så det gick ganska snabbt men jag tror faktiskt att det var en Kungsörn denna gången. Lite för tveksam obs dock så det krysset får vänta lite.
Lilleman kryssade i alla fall Fjällvråken och det gjorde nog Flisan också men hon bryr sig inte så mycket om det där med kryss.
På vägen hem mötte vi ett riktigt ägghuvud som körde på fel sida mitträcket. Hur lyckas man med det?
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.