Ny kamera

Profilbild för johankarlsson

Att fota fåglar är inte världens enklaste sak och det kräver oftast utrustning som är både dyr och tung att bära med sig.
Jag har inga ambitioner att bli någon proffsfotograf och vinna priser med mina bilder, men vill gärna kunna dokumentera det jag ser. Om inte annat för att kunna artbestämma kluriga obsar. Utan att lägga dyra pengar på objektiv så har det nästan varit omöjligt, tills jag igår läste en recension av Nikon Coolpix P510.
En kompaktkamera med hela 42x optisk zoom och med möjlighet att filma i HD-kvalité.
Sagt och gjort åkte jag idag och köpte den och har nu gjort ett första test.
Motiv utan zoom

Samma motiv med full optisk zoom
 …och ytterligare lite digital zoom

Jag var också tvungen att sticka ut i skogsbacken hemma för att testa att fota några fåglar.

Jag känner mig nöjd med det första resultatet även om det inte på långa vägar blir samma kvalité som med en riktig systemkamera. Fullt tillräckligt för att fota mindre detaljer på lite längre håll, vilket oftast är fallet med fåglar. Dessutom till ett rimligt pris.
Testade också att filma lite med den och det gick hyffsat, tror nog att det kan bli en och annan film nu också.
En kul funktion som jag inte hunnit testa än är att det finns en GPS-mottagare i kameran så att man kan geotagga sina bilder direkt.
Skärmen är vridbar i alla möjliga lägen så man kan ha kameran upplyft över huvudet och ändå se displayen bra och fota.
En liten nackdel som kanske handlar om träning tycker jag var att det var en smula svårt att hitta motivet när man hade full zoom, och med autofokus så gick det inte alltid tillräckligt snabbt att få skärpa på rätt saker så fåglarna hann flytta på sig.
Nåja, jag är fullt övertygad om att detta kommer att bli en kär vän på mina fågelutflykter och att jag kommer att ha mycket hjälp av den eftersom jag nu kan fotografera och ta med mig hem och fortsätta identifieringsarbetet hemma.
NPG har nog inte samma åsikt om behovet av denna leksak, vilket jag förstår, så nu får jag nog lägga manken till och vara extra snäll ett tag framöver.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.