Kryssar hemma idag


Idag när jag klev av tåget och skulle gå mot skolan för att hämta Lilleman hörde jag något som påminde om en fågel jag lyssnat in mig på och som ska finnas inte alls långt från stationen. Mycket riktigt satt den på en ledningsstolpen, men jag hade ingen kikare så att jag kunde få en närmare titt och bekräfta att det var just den fågeln jag ville att det skulle vara.
Fram med mobilen för att lyssna ordentligt hur den skulle låta så att jag kunde jämföra och bekräfta med hjälp av läte istället. Jag lyssnade på låg volym med telefonen tätt intill örat. När jag sen stänger av och plockar bort telefonen så fortsätter ljudet i alla fall. Kollar på mobilen och konstaterar att spelaren är stoppad, men fågelsången fortsätter i alla fall. Det är den svarta rödstjärten som satt på stolpen som står för det ljudet. X nummer 195 och bara 5 fåglar kvar till 200 nu.
Efter maten idag föreslog jag att vi skulle ta en skogspromenad i Malmabergskogen för att lyssna lite på fåglar. (Jag ligger i hårdträning för att bli bättre på läten, och nu har sångarna börjat komma så tillfället är bra)
Vi hinner knappt ut i skogen förrän jag får x nr 196. En sång som låter lite som om man snurrade en femkrona i en rostfri bunke. Jag tänker inte berätta vad det var för en fågel för jag har 3 bilder nedanför där jag tänkte att ni läsare kunde gissa vilka fåglar jag fotat på min skogspromenad med barnen.
Lyckades också få ett årskryss på en annan krabat som låter lite snarlik bofinken, men inte fullt så hårt. Jag fick plocka fram telefonen och spela upp den för att övertyga Lilleman om att det inte var en Bofink nämligen.
Nu till gissningstävlingen. Alla med över 140 kryss är bannlysta från den.
Fågel nummer 1
gissa fågeln
Fågel nummer 2
Gissa fågeln
Fågel nr 3
Gissa fågeln
Det var fågel nummer 1 som gav mig ett kryss.
Kan tilläggas att Lilleman har fixat 3 kryss inom en radie av 200 meter hemifrån idag. Norra Malmaberg är en het fågellokal idag.

Nedklottrat den

av

Kategori:

Ettiketter:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg