Jag misstänker att de flesta som läser här också följer mig på Facebook, och därför lär det inte ha undgått någon att jag börjat närma mig 200 arter i Sverige. Det handlar väl inte om att ta sig in i något finrum bland skådare som det är att passera 300. Men för mig är det stort och nu runt 200 så räcker det inte längre med att åka ut till valfri lokal och vänta på fåglarna. Nej nu måste man börja planera en smula för att få sina kryss och antingen vara beredd att åka lite längre eller vara snabb när tillfällen dyker upp här hemma.
I alla fall så står jag nu på 199 arter och kan nog om jag vill ta min 200:e art i morgon, men jag ska iväg på annat så det får vänta. Däremot tänkte jag planera detta och försöka välja art. och jag har plockat fram några kandidater och tar tacksamt emot era åsikter.

Vitögd dykand


En riktig raritet som den senaste tiden simmat omkring i Kvismaren söder om Örebro.
Fördel: Riktigt tung art som skulle bli fin som 200
Nackdel: En bit att åka och jag har inte riktigt tid med det. Kommer inte på min Västmanlandslista.

Gransångare

gransångare
Här pratar vi enkelt kryss som jag på grund av min dålighet på läten ännu inte plockat.
Fördel: Man kan ta den på en lunchrast om man lunchar på rätt ställe.
Nackdel: Tråkigt med en allmän art som nummer 200

Smålom

Smålom
En vacker fågel som observeras i både Ängelsberg och Skinnskatteberg just nu.
Fördel: Lommar har alltid varit mina favoriter.
Nackdel: Lite långt att åka för en hyfsat enkel art.

Järpe

Järpe
En liten skogshöna som jag försökt få, men som inte är så enkel som jag hoppats på.
Fördel: En skalp för mig och den finns på hemmaplan.
Nackdel: Inte så lätt att planera möten med

Vassångare

Vassångare
En sällsynt sångare som sjunger i Hjälstaviken just nu
Fördel: Borde vara lätt att höra och man kan åka dit en kväll.
Nackdel: Kommer inte med på Västmanlandslistan.

Trastsångare

Trastsångare
En sparsamt förekommande sångare som går att få på hemmaplan.
Fördel: Jag behöver träna på sångare
Nackdel: Endast ett fåtal obsar är gjord än. Jag kan behöva vänta
Nu vill jag ha synpunkter. Vad ska jag ge mig på att försöka få in som nummer 200?
Har ni något annat förslag tar jag gärna emot dessa.
Nummer 199 blev föresten Svärta, som visade sig i Frövisjön idag. Där också en Rödspov rastade i ena strandkanten, så min lilla favoritsjö bjöd på 4 sällsyntheter idag. De andra 2 var Bergand och Gråhakedopping.


Kommentarer

6 svar till ”nr 200”

 1. Profilbild för Tony Mesch på Facebook
  Tony Mesch på Facebook

  Bubbel!!!!!! När? Var? Grattis kompis!!

 2. Ibland kan det vara bra att läsa mer än bara rubriken Tony 😉

 3. Profilbild för Tony Mesch på Facebook
  Tony Mesch på Facebook

  Ibland är man så hoppfull att man bara vill krama om en vän och säga grattis! Eller att man är sugen på bubbel… 😉

 4. Måste nog köpa en bubbelflaska att ha med i ryggsäcken 😉 Häng med på järpspaning så kan du få smaka 😉

 5. Profilbild för Tony Mesch på Facebook
  Tony Mesch på Facebook

  Imorgon??

 6. Nej, i morgon är det BK30 f99 som gäller. Seriepremiär borta mot Arboga

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.