Nissar

Profilbild för johankarlsson

Som ni kanske märkt har vårens ankomst gjort att jag bara bryr mig om fåglar just nu och jakten på min 200:e art gjorde mig riktigt fågelnördig. Nu när delmålet är uppnått tänkte jag bjuda på något annat än ornitologiska rövarhistorier här.
Jag har en längre tid filat på detta inlägg om Nissar jag stör mig på sådär I-landsproblemsaktigt som man kan göra för att få ut lite aggressioner när allt annat känns ganska bra.
Här följer listan på Nissar som gör livet surt för vanligt folk i vår vardag.

I kollektivtrafiken och städer

Vart_ska_jag_nu_ta_vägen-nisse
Planering och framförhållning finns inte på världskartan. Att denna nisse kommer med bussar och tåg eller hittar till köpcenter mm är en gåta.
Tar ett steg i taget med paus mellan varje nytt drag. Tvärstannar konsekvent efter att ha klivit av bussen, tåget, rulltrappan mm med irritation för bakomvarande som följd.
Att andra personer finns i denna persons närhet är ingenting Nisse har någon aning om.
Jag_ska_in_först-nisse
Är stolt över sin förmåga att få bra sittplatser på tåg och tunnelbana. Att det beror på att han manglar sig fram innan folk klivit av är inget han bryr sig om.
Känns lätt igen på att han placerar sig ensam mitt framför dörrarna till tåg och tunnelbana innan de öppnas.
Ses ibland på andra ställen, men är lättast att upptäcka i kollektivtrafiken där in och utgående delar samma dörrar.
Stå_till_vänster-nisse
Står alltid till vänster i rulltrappor. Häckar normalt på landsbygden, men besöker tämligen allmänt storstäder och irriterar där alla andra.
Om denna nisse står i vägen för Jag_ska_in_först-nissen så uppstår ganska roliga situationer.
Kan ibland också vara en ”Vart_ska_jag_nu_ta_vägen-nissen” och skapar då total kaos i slutet av rulltrappan.
Gå_i_bredd-nissar
Flocklevande nissar som alltid går långsamt i bredd på trottoarer och köpcentrum. Kan ibland ha med sig en ”Vart_ska_jag_nu_ta_vägen-nisse” och skapa ännu mer irritation.

När jag sitter i bilen

Hantera_rondell_som_vanlig_korsning-nisse
Totalt livsfarlig individ som förr eller senare kommer att orsaka en olycka. Blinkar alltid före rondellen, men aldrig när han ska ur.
Kan stanna och släppa fram trafik som ska in i rondellen. Tack och lov mer och mer sällsynt förekommande.
Jag_kör_så_säkert-nisse
Känns igen på att han har keps och alltid kör 70 km/h oavsett rådande hastighetsbegränsning. Skapar köer på större vägar och ses som en fartdåre inne i tätbebyggt område.
Högerregeln finns inte, han har alltid företräde om han ska rakt fram och även vid sväng på vissa av honom fekvent använda korsningar.
Sänk_hastigheten_vid_enfiligt_med_mitträcke-nisse
På vägar med mitträcke kör denna nisse som vanligt så länge det är tvåfiligt, men när det blir enfiligt känns vägen så smal att det är säkrast att sänka hastigheten.
Helt omöjlig att köra om utan att köra för fort.
Gå_långsamt_på_övergångstället-nisse
Stannar man och släpper fram denna nisse vid ett övergångställe så visar han inga tecken på att rappa på stegen, eller visa någon tacksamhet för att du stannar.
Tvärt om så passar denna nisse på att gå extra långsamt. Mycket svår att identifiera innan det är för sent. Men solglasögon och hörlurar är ett varningstecken.
Tyvärr riskerar man att köra över nissen om man vägrar att stanna eftersom han inte har någon större kollpå att det åker bilar på vägen.
Övriga situationer
Jag_vill_visa_alla_vilken_bra_förälder_jag_är-nisse
Pratar alltid högt och tydligt till sina barn, men riktar det mer till andra vuxna omkring. Ser sig ofta omkring för att bekräfta att alla hör.
Oj_jag_skulle_ha_en_sak_till-Nisse
Kommer alltid på att han ska ha en sak till när han står i kassan och går iväg in i butiken efter ett baconpaket eller något annat som finns längst in i butiken. Försvinner så snabbt från kassan att kassabiträdet inte hinner reagera, men går sedan långsamt resten av sträckan.
Bilförsäljare_i_kiosk-nisse
Jobbar i kiosk eller på en mack och tar sitt säljaryrke på för stort allvar och försöker pracka på kunderna mer än vad de vill ha. ”Ska det inte vara en bulle också?” -Nej jag ska bara ha snus.
Finns säkert fler Nissar om man tänker efter, fyll gärna på med era nissar. Alla ni som inte vill ge er in och kommentera när jag bara skriver om fåglar.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.