Bättre än julafton

Profilbild för johankarlsson

Höst, grått, regningt och snart är det november. Förutsättningarna för att min enda lediga dag på höstlovet skulle bli lyckad var inte optimala. En plan jag klurat på ett tag var att vid rätt vindar dra ner till västkusten och sträckskåda, men inte ens vindarna var på min sida.
Jag la fågelskådningen åt sidan och lovade Benjamin och Felle ett besök på Västerås nya badhus Kokpunkten. Det bästa jag kunde komma på för att liva upp stämningen i gråmörkret.
Igår kom det dock ett larm på BirdAlarm som fick mig att kasta om planerna. Sveriges 16:e rallhäger slog sig ned i Jönköping. Jag ställde klockan tidigt och lovade ungarna bad på kokpunkten på eftermiddagen. De som ville med till Jönköping fick ställa sina klockor och jag fick med mig båda.
Strax efter att vi åkte kom första larmet. Hägern var kvar, men inte långt därefter så kom det jobbiga larmet att den lättat och försvunnit in i vassen. Inte förrän vi var i Gränna kom ett nytt larm om att den var synlig igen och när vi rullade in på ICA-Maxis parkering var där en strid ström av fågelskådare. Alla på väg åt samma håll.
rallhäger
Den stod riktigt fint på samma gren och lät sig väl fotograferas. En liten flygtur och en fisk tog den också och en journalist från Jönköpingsposten ställde några frågor till mig.
På vägen hem stannade vi i Gränna och tittade på tillverkning av polkagrisar och fick smaka pinfärska grisar som fortfarande var mjuka. En påse stänger köpte vi med oss också innan vi drog vidare till Mjölby och åt Hamburgare.
Jag slog vad med Benjamin om att vi skulle vara hemma kl 14.30, men missade vadet med 3 minuter. Vi gjorde bara en blixtvisit hemma innan vi drog vidare till Kokpunkten.
Nu var det spännande. Skulle det nya badet verkligen vara så bra som det utger sig för att vara. Mängder med rutschbanor, äventyrspooler mm.
Rörigt och lite svårt att hitta var det första gången måste jag säga, men efter att man lärt sig hitta bland alla trappor och fått tekniken med armbanden att fungera så måste jag säga att Kokpunkten verkligen levererade.
Black River var den häftigaste vattenrutschbanan jag åkt och att sitta utomhus i en pool i oktober, 7 våningar upp och titta ut över Västeråsfjärden slår nästan rallhägern på förmiddagen. Men bara nästan.
Efter 2 timmars intensivt actionbadande var vi alla mer än nöjda och åkte sedan hem slängde in badkläderna i tvätten för att till sist hämta mormor och morfar vid stationen.
Julafton kommer helt klart att få det svårt att bli årets roligaste dag i år.

Liknande inlägg

Svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.