Fåglar jag fotat – Fiskmås

Folk som inte är intresserade av fåglar brukar kalla alla vita fåglar vid vattnet för fiskmås. Gärna med någon negativ klang. Det tycker jag är orättvist för det är trutar och skrattmåsar som kommer i stora mängder och skränar mest.
Fiskmåsen är en riktigt snygg fågel, men mycket mer fördelaktigt utseende än storkusinen gråtrut.
Jag har 4 fiskmåsar som häckar på något tak vid jobbet och de är diskreta och stör oss inte nämnvärt. Om någon ormvråk eller korp flyger förbi brukar det bli lite liv på dem,  men annars märks de inte.
fiskmås
Jag har säkert bättre bilder på fiskmås, men den här bilden är den första. Den togs vid Tysslingen den 17/5 2012
Tillägg: De 228 arterna jag hade fotat när jag började den här bloggserien har nu blivit 235 med vassångare som nyaste art.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.