Sveriges nationalfågel, men skyll inte på mig. Jag röstade först på tjäder och när den åkte ur så röstade jag vidare på korp. En fågel som saknades helt i omröstningen var fiskgjuse, vilket kändes underligt eftersom vi har en ganska stor del av den europeiska populationen av den och det är vår mest unika fågel.
Nåja, Koltrasten vann omröstningen och även om jag inte röstade på den så är det en vacker fågel och en värdig vinnare.
Bilden nedan är en av de första jag tog med min nya kamera med långzoom. Tidigare hade jag inte fotat så mycket fågel eftersom mitt fotointresse inte var tillräckligt stort för att motivera den kostnad det innebär att skaffa ett rejält objektiv till en systemkamera.

Fotat i Bjurhovdaskogen den 15 maj 2012.
Från början var jag inte riktigt nöjd med bilden, men efterhand har jag börjat uppskatta den mer. Trasten sitter så fint så känslan i bilden blir bra.