Fåglar jag fotat – Kärrsnäppa

Vadare känns lite som ett första steg från att bara vara fågelvän och fågelintresserad till att på riktigt ägna sig åt fågelskådning. De vanligaste som storspov, tofsvipa och strandskata hade jag noterat i min lista och en och annan drillsnäppa hade jag också skrämt upp längs ån när jag fiskade som barn, men jag hade inte koll på att det just var drillsnäppor.
Eftersom de flesta vadarna inte häckar här utan passerar till och från sina häcklokaler så är det just under sträcktider under höst och vår man måste vara på tårna, dessutom är många av dem lite kniviga att artbestämma och dessutom inte alltid så lätta att hitta när de rastar på strandängar här i Mellansverige, så det krävs för det mesta bra utrustning i form av en tubkikare eller riktigt bra optik på kameran för att identifiera dem.
Därför dröjde det till att jag skaffade tub innan jag kryssade en så enkelt artbestämd vadare som kärrsnäppa. Ännu längre tid tog det innan jag lyckade fånga en på bild

Fotad vid Beijershamn den 1/6 2014


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.