Sångare är en annan artgrupp som kräver lite mer än bara ett allmänt fågelintresse för att få kläm på. När jag började skåda ordentligt kändes det som om jag aldrig skulle få kläm på alla läten, men jag bestämde mig för att träna och gick ensamma promenader där jag visste att det fanns gott om sjungande fågel och nötte och nötte och nu känner jag mig oftast ganska trygg med att artbestämma fåglar på lätet.
Kärrsångare var en art jag knappt hört talas om, och när jag hörde den första gången kändes den helt hopplös. Den blandar in läten från alla andra fåglar den hört känns det som och hur skulle jag kunna veta att det just var en kärrsångare. Men då får man lyssna på tempo och annat och även om man är ganska ringrostig i början av försommaren så slutar det alltid med att kärrsångaren är en av de lättaste att artbestämma.
Utseendemässigt är den dessutom väldigt lik rörsångaren, men om man hör den sjunga och ser den behöver man aldrig vara tveksam.

Fotad vid Hässlö den 10 juni 2015