Fåglar jag fotat – kaspisk trut

Jag gillar inte trutar. De har för många dräkter och är besvärliga att artbestämma. Om man bortser från adulta fåglar med markant olika färg.

Men jag gillar att kryssa, så om någon pekar ut en trut åt mig så kryssar jag den gärna.

Men ju mer man skådar desto mer lär man sig. Kaspisk trut som är väldigt lik vår vanliga gråtrut har t ex inte lika grått huvud på vintern, så hittar man en vithuvad trut så är chansen god att det faktiskt är en kaspisk trut.

Men det är tveksamt om jag skulle våga mig på att spika en trut själv. Den här hittades av en mer rutinerad skådare, men när jag och Benjamin åkte dit för att leta så klarade vi att hitta den i alla fall. Ett steg närmare att bli en riktig trutskalle.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.