Fåglar jag fotat – sävsparv

Det finns en del arter som om man har koll på dem indikerar att man är lite mer fågelintresserad än genomsnittet.

Sävsparv är en av dem. En relativt vanlig fågel, men man hittar dem sällan nära våra bostäder. En fågel som är lätt att hitta om man vet var man ska leta, men man måste alltså ge sig ut på platser där man letar efter fåglar.

Sävsparv – Tysslingen

Hanen är riktigt snygg med sitt svarta huvud och sången är diskret men omiskännlig, fast jag tror att många missar den eftersom den måste konkurrera med sävsångare och rörsångare som sjunger mer intensivt.

Själv brukar jag vara ringrostig på fågelsång på vårarna och den första sävsparven jag hör skapar ofta lite förvirring. Det är något bekant, men svårplacerat och sen kommer jag på det och skäms en smula för mig själv.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.