Fåglar jag fotat – tofsvipa

Fåglar jag fotat – tofsvipa

Tillsammans med sånglärka är tofsvipan vårfågeln med stort V här hemma i Mälardalen. De är precis som lärkan väderflyttare och flyttar inte längre än de behöver för att hitta föda och kommer sen tillbaka så fort våren börjar göra sig påmind.

Därför kan man ibland hitta dem redan i januari här hemma, men det är i slutet av februari jag brukar ge mig ut för att hitta dem och i mars fylls fågellokaler likt Asköviken med dess karaktäristiska läte som verkligen är vår för mig.

Den här vipan fotade jag vid Frövisjön på den oplöjda stubbåkern en vårdag 2017.

Jag har inte så många bilder på just tofsvipa, trots att det är en riktigt snygg fågel. Någonting säger mig att om den varit mer ovanlig hade jag haft fler bilder på den.

Nedklottrat den

av


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg