Det är lugnt runt dämmet nu

När jag började på Gäddeholmsskolan så bestämde jag mig att vara noga med att ta mina promenader och att fortsätta att rapportera från dem minst två dagar i veckan året runt.

Min bevakning under mina 9 år på Hagabergsskolan hade varit bra, men jag saknade rapporter från de tidigare åren och det var mest när det blev fart på våren som jag var mer systematisk.

Därför känner jag att jag nu har en riktig god möjlighet att bevaka och hålla koll på ett område jag faktiskt besöker dagligen. Det blir en smula tjatigt och motivationen är inte alltid på topp framförallt inte nu när november visar upp sig från sin värsta novembersida och de flesta fåglarna gett sig av.

Idag låg det en snösörja över alla dammarna och inte ens gräsänderna jag räknat de senaste veckorna var kvar. Några blåmesar och talgoxar hade jag och en kungsfågel lockade från en gran. Det är nu man måste övertyga sig själv att fortsätta.

Väl tillbaka till skolan hörde jag en spillkråka som var dagens mest roliga art. Varfågel som saknas på skolgårdslistan får jag fortsätta att vänta på, för jag är säker på att den kommer att dyka upp för eller senare.

Det är nog dags att börja mata fågel vid skolan igen så att jag får lite mer att titta på.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.